Vad måste jag göra?

Ingenting, allt är valfritt.

Ingen kommer att tvinga dig att göra något alls. Det handlar om uppmuntran.

Vad kan jag göra?

En hel del och ganska mycket mer blir det.

sentiment_very_dissatisfied Vi förstår att vissa känner ett motstånd, vi fungerar likadant

Vissa använder Frisper för att de registrerat sig själva. Om du är en av dem så behöver inte ha några fler argument, du vet redan varför du är här.

Andra har blivit ofrivilligt registrerade av sin arbetsgivare och då är det naturligt att det finns en tröskel.

Vi förstår att vi konkurrerar med flera andra alternativ. Vi kanske är den digitala lösningen som din arbetsgivare vill ha, men som du avskyr eftersom du inte ens har en mobiltelefon.

Eller så tränar du redan två pass om dagen i din elit-satsning och verkligen inte behöver någon mer app.

Några orsaker till att använda Frisper

Vi lägger till nya funktioner löpande. För varje ny funktion vi lägger till så tror vi att vi ökar kundnöjdheten något. Vi tror nog inte att du är intresserad av alla funktioner, men det kan räcka med att en av dem är bra nog och då håller du dig till den.

Vissa vill bara tävla, några vill bara ha en träningsdagbok. Andra kanske bara vill ha inspiration till att testa nya saker.

celebrationIdén är ju att vi ska bli friskare och ha lite kul

Vi tror att goda resultat kan komma till ett lågt pris om vägen dit är lite kul. Det är Frispers melodi.

diversity_3 Gör saker tillsammans

Vår vinkel är att erbjuda en plattform där din arbetsgivare, dina kollegor och andra personer gör saker tillsammans, till skillnad från dina antagligen mer individuella appar.

Vi tänker att det kanske blir trevligare att göra en gemensam promenad i grupp än att göra det enskilt. Om du vill kan du sprida dina intressen vidare, precis som du kan lära dig saker av andra i dina kretsar.

photo_cameraHitta nya aktiviteter

Dina kollegor kan visa dig sina favoritaktiviteter. Du kanske ser att vänner i något av dina lag (t.ex. kollega i din enhet) håller på med foto-promenader. Du kanske kan bli introducerad och få följa med nästa vecka?

group_addHitta nya kontakter

Vi föreställer oss att man genom att testa nya aktiviteter kan hitta nya vänner. Frisper ska kunna vara en metod för att hitta nya kontakter, även om vi har en lång väg kvar att gå i den typen av verktyg.

trending_upFler sätt att mäta

Vi lägger till nya typer av sammanställningar och listor löpande och vi kanske kan presentera dina resultat på ett annat sätt än de du är van vid.

menu_bookEn träningsdagbok för alla aktiviteter

Det finns ett antal personer som använder Frisper som sin träningsdagbok. Det måste inte vara avancerad situationer eller statistik, bara att du kan se vad som är gjort. För många räcker det.

military_techPriser och tävlingar

Räkna med att både vi som leverantör och din arbetsgivare kommer att arrangera olika utmaningar och tävlingar. Tävlingar finns för den som kan tänka sig att pressa sig lite ytterligare, att kanske ta den extra promenaden bara för att slå en kollega på fingrarna.

Vi har hört om både att extra semesterdagar tävlas ut, eller att man kan vissa förmåner kring t.ex. cykel eller annan träningsutrustning.

Även om det det inte alltid finns priser i potten så är det många som tycker att det är kul att vara bättre än kollegorna på våningen ovanför. Ni kan tävla både individuellt och i lag. Hos många arbetsgivare är det logiskt att tävla t.ex. mellan enheter, där varje enhet registreras som lag.

Någon kan få prestationsångest av ordet tävling, men det handlar inte om att springa snabbare än kollegan, det kan handla om att du testar en ny aktivitet eller att du går en extra promenad. Det är inte alltid den som är bäst som vinner, utan den som gör något extra.

Om du inte vill tävla så behöver du inte.

workHjälp din chef att göra sitt jobb

Din chef har ett ansvar. Det kommer vi inte ifrån. Man kan tycka vad man vill om att chefen har ett ansvar för din hälsa. Vissa menar att vuxna människor kan ansvara för sin egen hälsa, men det är inte så lagstiftningen ser ut.

Din chef har rätt att fråga dig om dina vanor, inklusive din sömn och motion.

Du får svara hur du vill, många detaljer eller inga alls. Därför finns anonyma lägen i frisper. Vilka verktyg tycker du att chefen ska ha när ni pratar om din hälsa på medarbetarsamtalen? Får du friskvårdsbidrag? Din arbetsgivare måste inte ge dig detta bidrag. Om du tar ut bidraget så är det rimligt att din arbetsgivare får inblick i hur pengarna används.

Ge gärna din arbetsgivare möjligheten att se hur ändrade tider eller bidrag kring friskvård faller ut. Om företaget skaffar ett samarbete med ett gym så är det kalas att veta hur många som går dit. Det är ett vetenskapligt förhållningssätt att mäta.

Arbetsgivaren ser statistik över de pass som personalen väljer att dela med sig av. Även om vissa i personalen inte delar med sig av något så säger statistiken ändå något om hur trender ser ut. Rör vi mer eller mindre på oss under vintern? Är det mer gym på vintern och fler promenader på sommaren?

Snart: Enklare anmälan till aktiviteter

Funktionerna finns inte ännu, men vi räknar med att det blir lättare att anmäla sig till olika föreningars gruppaktiviteter osv. Någonstans kanske du redan måste anmäla att du kommer. Vet du vad det bästa är? Då kommer ditt pass redan finnas inmatat i frisper, för din närvaro hos föreningen har redan skapat ditt pass.